LR pixel

Folketingsveteran:
"Alt for få medlemmer møder op til udvalgsmøderne"

20211005-185318-L-1920x1245we
I 1992 blev Bjarne Laustsen (S) valgt ind i Folketinget for første gang. Han siger, det er lettere at score, når man har scoret. Og det er også lettere at få et job, når man har et job Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
21. jul. 2022 06.00
Bjarne Laustsen (S), formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg, har siddet i Folketinget i sammenlagt 26 år. Han har i den tid oplevet, at meget af magten er forsvundet fra Folketingets udvalg.

I sammelagt 26 år har Bjarne Laustsen været socialdemokratisk folketingsmedlem. Selvom partiet har haft regeringsmagten i syv regeringsperioder, har han aldrig været minister. Til gengæld har han været formand for Folketingets Beskæftigelsesudvalg i to omgange, første gang var i 2000. Det var dengang, at jobcentret hed Arbejdsformidlingen, og man kunne modtage dagpenge i fire år. 

LÆS OGSÅ: Ny borgmester skal rydde op efter Lonning-Skovgaard: "Det er systemet, den er gal med. Ikke jobcentrene og de ansatte"

Som så mange andre, der har befundet sig et kvart århundrede på samme arbejdsplads, kan den 68-årige tidligere maskinarbejder fra Nordjylland fortælle mange anekdoter. Nogle "er uden for citat”, men andre fortæller han stolt. Blandt andet historien om, hvordan han har følt sig hjemme på Christiansborgs gange fra han satte foden dér for første gang. 

Der havde været afslutningsdebat i 1992, da Bjarne Laustsen havde været folketingsmedlem i en måneds tid. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord