LR pixel

K-profil:
Beskæftigelsen buldrer derudaf – bare ikke i det private!

Niels_FLemming_Hansen-Fotograf_Steen_Brogaard
Foto: Steen Brogaard Folketinget
31. mar. 2022 06.30
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].

MENS BESKÆFTIGELSEN I DET offentlige buldrer frem, mangler de private virksomheder fortsat arbejdskraft. Manglende arbejdskraft koster både de enkelte virksomheder vækst og velstand. 

Ifølge Danmarks Statistik er den offentlige beskæftigelse på sit højeste niveau siden 2008.

LÆS OGSÅ: Konservative: Fremtidens jobcentre skal rent faktisk få folk i arbejde

Og det er jo dejligt at læse, at ledigheden er faldet, så flere danskere er i arbejde.

Men det er bekymrende, hvis det udelukkende er den offentlige sektor, som vokser. Især hvis Danmarks økonomi skal blive rigere og fortsat have råd til at finansiere velfærd.

200.000 DANSKE VIRKSOMHEDER og deres medarbejdere giver hvert år et samlet bidrag til statskassen på flere milliarder. Milliarder, som finansierer sundhedsvæsenet, folkeskolen, pleje og omsorg af børn, ældre, handicappede og socialt udsatte og folkepensionen samt ældre. 

Udover dette bidrager de også hvert år til offentlige investeringer såsom infrastruktur rundt omkring i landet, forbedringer af skoler og plejehjem, samt forskningsprojekter. 

Når den offentlige sektor vokser og bliver større, som den gør nu, er der endnu mere brug for, at det private følger med
Niels Flemming Hansen, beskæftigelsesordfører i Det Konservative Folkeparti

Finansieringen kommer både fra skatter og afgifter, der pålægges virksomhederne og deres produktion samt fra skatter af medarbejdernes lønninger og indirekte afgifter af deres forbrug i danske butikker.

Derfor er det afgørende, at beskæftigelsen i den private sektor også øges. 

Når den offentlige sektor vokser og bliver større, som den gør nu, er der endnu mere brug for, at det private følger med. Derfor vil vi i Det Konservative Folkeparti sænke skatterne og gøre det nemmere for virksomhederne at tiltrække den arbejdskraft. 

Et sundt og stærkt erhvervsliv er og bliver forudsætningen for en offentlig sektor af høj kvalitet. 

VI FREMLAGDE I efteråret et finanslovsudspil, som øger væksten med 58 milliarder kroner frem mod 2030 samtidig med, at vi sænker skatterne. 

Et finanslovsudspil, som slår to fluer med et smæk. Vi skal have et Danmark, hvor vi har råd til omsorgsfuld og kompetent velfærd, nærhed og den grønne omstilling. Hvor vi lader friheden og det private initiativ blomstre.

Et sundt og stærkt erhvervsliv er og bliver forudsætningen for en offentlig sektor af høj kvalitet
Niels Flemming Hansen, beskæftigelsesordfører i Det Konservative Folkeparti

Det kræver blot politisk mod til at prioritere og viljen til at reformere. For kun gennem reformer kan vi opretholde den vækst, som betaler vores velfærd, samtidig med at skatterne sænkes.

Det er den ambitiøse reformvej.

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].