LR pixel

KL vil have mere frihed til at lave beskæftigelse

20200702-174926-A-1920x1281we__1_
- Nu har kommunerne fået at vide, at vi skal til at spare på ungeindsatsen. Jeg synes, det ville være bedre, at kommunerne selv fik lov til at bestemme, hvor det ville passe dem bedst hver især at spare, siger Frank Schmidt-Hansen (arkivfoto). Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
12. nov. 2021 06.00
Kommunernes Landsforening så gerne, at der var mindre regulering fra staten på beskæftigelsesområdet. Eksempelvis ville de gerne selv finde de besparelser, jobcentrene står over for.

Kommunerne ønsker større frihed til selv at bestemme, hvad der er bedst for deres ledige borgere. Det sagde tre beskæftigelsesrådmænd fra henholdsvis Odense, Aalborg og Aarhus Kommuner til A4 Beskæftigelse onsdag.

LÆS OGSÅ: SF vil sætte de ledige fri: Jobcentret er blevet en pølsefabrik

Samme budskab har Kommunernes Landsforening (KL), der er jobcentrenes øverste arbejdsgiver. Det fortæller Frank Schmidt-Hansen (K), der på fjerde år er medlem af Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i KL. Derudover er han formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Vejen Kommune og har drevet detailforretninger i 35 år.

Hav nu tillid til, at kommunerne bedst ved, hvad der virker
Frank Schmidt-Hansen, medlem af  Arbejdsmarkeds - og Borgerserviceudvalget i KL

- Det er fuldstændig rigtigt, at der ofte er armlægning mellem skiftende regeringer og kommunerne om kommunernes frihedsgrader. Vores budskab er: Hav nu tillid til, at kommunerne bedst ved, hvad der virker. Der er 98 kommuner, der hver især har forskellige udfordringer, derfor er det også forskelligt, hvordan forvaltningen af de gældende love og regler virker for kommunerne.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord