LR pixel

Kommissionsformand:
Afskaf pseudo-job til de ledige

20210526-132145-2-1600x1066we
Til efteråret står økonom Nina Smith i spidsen for at præsentere nye anbefalinger til at få flere i beskæftigelse. Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
20. jun. 2022 06.15
Nina Smith, der til efteråret kan præsentere Reformkommissionens anbefalinger, mener, at vejen til det gode liv går gennem arbejdsfællesskaber.

Virksomhedspraktikker og aktiveringer skal der være langt mindre af for de ledige i fremtiden, hvis det står til Reformkommissions-formand og professor i økonomi, Nina Smith.  

LÆS OGSÅ: Jobcenterchefen uden frikommune-drøm:"De fleste regler er der af en årsag" 

Til efteråret kommer kommissionen med tredje runde af anbefalinger til, hvordan flere kommer i job eller uddannelse. Men allerede nu løfter hun lidt af sløret for, hvad anbefalingerne vil kredse omkring. 

I vores jobcenter kan jeg mærke, der er sket en ændring i vores dialog med virksomhederne. Før spurgte vi om, om der var plads til Brian på arbejdspladsen. Nu siger vi, “du har brug for Brian” på din arbejdsplads
Jeanette Johansen, arbejdsmarkedschef i  Middelfart Kommune

“I stedet for forskellige ordninger og pseudo-job for ledige, så skal vi opprioritere rigtige job på fleksible vilkår. Alle kan ikke arbejde 37 timer om ugen, men nogle kan måske arbejde ti timer. Rigtige job i rigtige arbejdsfællesskaber er vejen til det gode liv. Derfor skal ordinære timer i meget højere grad være både et mål og et middel i beskæftigelsesindsatsen,” slår Nina Smith fast til videnshusets CABI’s topmøde i Middelfart.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord