LR pixel

Jobcentre, jobcentre, jobcentre:
Ét tema går igen blandt forårets mest læste debatindlæg

caroline_thorkild__1_
Pernille Vermund, Niels Flemming Hansen, Nikolaj Villumsen og Karina Sørensen har skrevet de mest læste debatindlæg på A4 Beskæftigelse i 2022. Foto: Pressefoto Nye Borgerlige/Pressefoto Konservative/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix/Privat
21. jul. 2022 06.00
Dette er et debatindlæg. Det er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten - send dit indlæg til [email protected].
Landets jobcentre har i den grad været til debat i spalterne på A4 Beskæftigelse de seneste seks måneder.

Sommeren er over os, og selvom debatspalterne på A4 ikke holder ferie, har vi alligevel fundet anledning til at gøre status på, hvilke debatindlæg der har været mest læste i det første halve år af 2022.

Her får du hele oversigten:

1. Ingen har brug for jobcentrene

"Nedlæg jobcentrene!" lød den kontante udmelding fra Pernille Vermund i et debatindlæg imarts, hvor Nye Borgerliges formand gjorde sig til fortaler for at rive jobcentrene ned og i stedet give hjælpen direkte til de arbejdsløse. 

"Hvor mange penge bruger vi ikke på at vride 2-5 timer ud af de her mennesker. Lad os dog frigøre dem og deres sagsbehandlere fra dette politiske vanvidsprojekt," skrev Pernille Vermund blandt andet.

Læs hele debatindlægget her.

2. Langt fra Christiansborg til virkeligheden

Et helt andet perspektiv på jobcentrene har A4 Beskæftigelses faste skribent Karina Sørensen, der arbejder som beskæftigelsesfaglig medarbejder i Viborg Kommune

I et debatindlæg fra slutningen af juni fremhævede hun "den afgrundsdybe afstand mellem Christiansborgs opfattelse af virkeligheden og den, vi har ude i kommunerne." 

Politikerne på Borgen har nemlig helt misforstået, hvad jobcentrenes opgaver er, når de i deres iver for at spare, tror, at alt kan løses ved at flytte ansvaret for de ledige på dagpenge over til a-kasserne, lyder det blandt andet fra den jobcenter-ansatte i det næstmest læste indlæg på A4 Beskæftigelse.

Læs hele debatindlægget her.

3. Kræver handling på EU-mindsteløn

Da den længe frygtede aftale om mindsteløn blev en realitet i starten af juni, satte Enhedslistens medlem af EU-Parlamentet Nikolaj Villumsen sig til tasterne. Han krævede i et debatindlæg handling fra den danske regering, som I Villumsens øjne straks måtte forberede en sag ved EU-domstolen, hvis kompromisset, der stadig formelt skal godkendes, ikke kan afvises i Parlamentet eller af medlemslandene. 

"Formålet med en sag bør være helt klart: At få kendt hele forslaget traktatstridigt, og dermed få domstolen til at komme til den konklusion, der burde have været åbenlys for alle fra begyndelsen: at EU netop ikke har kompetence på dette område og derfor ikke kan lovgive om det," skrev Nikolaj Villumsen blandt andet i indlægget, der er det tredjemest læste.

Læs det hele her.

4. Kaster penge efter det helt forkerte

Også de Konservative har blandet sig i debatten om fremtidens jobcentre. Her pegede beskæftigelsesordfører Niels Flemming Hansen i et debatindlæg fra marts på det i hans optik ulogiske i, at der skal spares penge på den kommunale beskæftigelsesindsats for at finansiere Arne-pensionen.

"Regeringen snupper pengene fra en indsats, der skal få folk i arbejde. I stedet kastes pengene efter at finansiere dét at folk trækker sig ud fra arbejdsmarkedet. Og vi taler tusinde," lød det blandt andet fra K-ordføreren.

Læs hele debatindlægget her.

5. Politikere udsætter jobcenteransatte for fare

Karina Sørensen er en tilbagevendende debattør i spalterne på A4 Beskæftigelse. I maj opfordrede den jobcenteransatte i et indlæg politikerne til at være påpasselige med at udtale sig mod fakta i debatten om jobcentre. Det kan nemlig udsætte de ansatte for fare, pointerede hun, hvis borgerne tror på politikerne fremfor de fakta og den lovgivning, de bliver præsenteret for på jobcentret. 

"Medarbejdere kan blive udsat for vredesudbrud, trusler eller det, der er værre," lød det blandt andet fra Karina Sørensen.

Læs hele debatindlægget her

Deltag i debatten - send dit indlæg på maks. 600 ord til [email protected].