LR pixel

EU-kommissær sender advarsel om mindsteløn:
Danmark har ikke en sag ved EU-Domstolen

schmit-interview
Kommissær Nicolas Schmit ærgrer sig over, at det aldrig lykkedes ham at overbevise danskerne om, at mindstelønsdirektivet ikke skader den danske model. Men nu er arbejdet næsten slut. Han er tilfreds med resultatet, og bruger nu al sin tid på de andre opgaver, der er på hans bord. (Arkivfoto) Foto: Eric Vidal/Europa-Parlamentet
16. jun. 2022 06.00
Job-kommissær Nicolas Schmit understreger, at ethvert land selvfølgelig kan gå til EU-domstolen og få prøvet sin sag. Men han mener, at det er beklageligt, hvis Danmark vælger at gøre det med mindstelønsdirektivet.

Torsdag skal beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til Luxembourg for at mødes med de øvrige beskæftigelsesministre i EU. På dagsordenen er den mindstelønsaftale, der blev forhandlet færdig i begyndelsen af måneden. Hans mandat er det samme, som det hele tiden har været. Et stort nej tak til mindsteløn. 

LÆS OGSÅ: EU-mindsteløn er landet: Politikere vil slæbe EU for domstolen

Luxembourg er også hjemland for hans partifælle, job-kommissær Nicolas Schmit, som også hele vejen gennem forhandlingerne - og faktisk allerede inden, at der overhovedet var et fysisk forslag til et direktiv om mindsteløn - har gentaget det samme budskab. Den danske model skal ikke bare beskyttes, den skal også promoveres. Beskeden kommer direkte fra hans chef, Kommissionsformand Ursula von der Leyen. 

A4 Beskæftigelse har interviewet job-kommissæren for at høre, hvordan han ser på den danske holdning til mindsteløn og, hvad han tænker om, at der i Danmark er overvejelser om at anlægge et såkaldt annullationssøgsmål ved domstolen for at få prøvet argumentet om, hvorvidt direktivet er strid med traktaten, fordi EU ikke må lovgive om mindsteløn. 

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord