LR pixel

KL's arbejdsmarkedsformand:
"Make jobcentrene great again"

20220331-191458-3-1920x1279we
44-årige Peter Rabæk Juel har siden marts været formand for KL's Arbejdsmarkeds- og borgerserviceudvalg. Desuden har han været Odenses borgmester siden 2017. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
15. jul. 2022 06.05
Der skal skabes større tillid til jobcentrene. Peter Rahbæk Juel fra arbejdsmarkedsudvalget i KL siger, at staten og arbejdsmarkedets parter har et stort ansvar for at at få vendt en centralistisk regelstyring. "Vores medarbejdere kender jo arbejdsmarkedet meget bedre end enhver Christiansborg-politiker eller embedsmand på det statslige beskæftigelsesområde," mener han.

For nylig blev Peter Rahbæk Juel (S), formand for Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget i Kommunernes Landsforening (KL), vred og brugte ord som “tillidsbrud” og “grønthøster”.  

LÆS OGSÅ: Nye besparelser på jobcentrene: A-kasserne overtager kontaktforløbet for dagpengemodtagerne

Det var ord, han lod falde i en pressemeddelelse fra KL, som reaktion på aftalen om besparelserne på jobcentrene. Besparelser, der blandt andet betyder, at a-kasserne overtager kontaktforløbet for dagpengemodtagerne i de første tre måneders ledighed fra 2024. 

Da A4 Beskæftigelse taler med formanden, der også er socialdemokratisk borgmester i Odense Kommune, er det kun få dage efter, aftalen om besparelserne blev indgået. Men ordene falder stadig hurtigt og skarpt, når emnet falder på det, som regeringen har valgt at kalde “nytænkning af beskæftigelsesindsatsen”. 

Jeg er bekymret for, at kommunen kun bliver for dem med særlige vilkår. Det kan gøre virksomhedskontakten vanskeligere
Peter Rahbæk Juel (S), formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg

“Man har skullet finde nogle, der kunne finansiere Arne-milliarden. Og så har man politisk fundet det bekvemt bare at spare på jobcentrene. Det er den eneste forklaring, jeg kan se, der er, for det forringer jobcentrenes evne til at kunne levere, og få de aktivitetsparate ind på arbejdsmarkedet,” siger Peter Rahbæk Juhl.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord