LR pixel

Venstre freder Arne-pension:
"Den er kommet for at blive"

20201009-080045-A-1920x1330we__2_
Arne-pensionen var en mærkesag for Socialdemokratiet under valgkampen i 2019, hvor den dengang 59-årige Arne Juhl blev fremhævet som et eksempel på de, der skulle have ret til en tidlig tilbagetrækning under parolen 'Nu er det Arnes tur'. (Arkvfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
20. jul. 2022 06.06
"Det ville ikke være rimeligt at sende Arne tilbage på bryggeriet, efter at et flertal i Folketinget allerede har lovet at sende ham på tidlig pension," lyder meldingen fra Venstre.

Arne-pensionen er kommet for at blive. Derfor går Venstre ikke på valg for at få den afskaffet.

Sådan lyder det nu fra Venstre-formand, Jakob Ellemann-Jensen, finansordfører Troels Lund Poulsen og beskæftigelsesordfører Hans Andersen i en kronik i Avisen Danmark.

"Vi erkender, at den er kommet for at blive. Og vi vil ikke skabe utryghed for de mange, der er ved at trække sig tidligt tilbage. Det ville ikke være rimeligt at sende Arne tilbage på bryggeriet, efter at et flertal i Folketinget allerede har lovet at sende ham på tidlig pension."

Arne-pension blev vedtaget i december 2020 efter en politisk aftale mellem regeringen, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten. Pensionen var en mærkesag for Socialdemokratiet under valgkampen i 2019, hvor den dengang 59-årige Arne Juhl blev fremhævet som et eksempel på de, der skulle have ret til en tidlig tilbagetrækning under parolen 'Nu er det Arnes tur'.

Allerede abonnent?

Glemt kodeord

Få adgang til

A4 Beskæftigelse

1 Bruger

4.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)

Adgang til den nyeste viden om arbejdsmarkedet, forholdene på jobcentre, politik og forskning om beskæftigelse

Få adgang nu

3 Brugere

8.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
√
Adgang til dig og
2 kollegaer
√
Du er i gang på
2 minutter

Kun 2.949 per person/år

Få adgang nu

5 Brugere

12.849,-

OM ÅRET
(ex. moms)
Adgang til dig og
4 kollegaer til en stor
besparelse

Kun 2.569 per person/år

Få adgang nu
A4 Beskæftigelse
Allerede abonnent?

Glemt kodeord